Чай

Конопът, който се използва за производството на DUTCH HARVEST, се отглежда в Северна Холандия – Грьонинген. Основателката Esther Molenwijk дълго време е работила като консултант по устойчиво развитие, докато един ден през 2014 г. няколко случайно събрани листа коноп край пътя на конопените плантации в Almere, Холандия, които тя изсушава и прави на чай, не раждат идеята за компания, изцяло посветена на това уникално растение. 

 

Индустрията в района на Грьонинген започва да се развива още през 90-те години на миналия век, а към днешна дата вече няколко фермери се занимават с обработката на близо 2 000 хектара коноп, който се влага в производството на различни храни, напитки, козметика и лекарства. 

 

Конопът узрява през лятото, достигайки впечатляващите 3 метра височина само за 100 дни. Самото растение по своята същност е БИО. Освен това има положителен ефект върху почвата, като я обогатява и намалява нивата на CO2 в нея.

 

Всяка част на растението е ценна – използва се всичко! Влага се в хранителни и козметични продукти, лекарства, тъкани за дрехи и дори строителни материали. Няма друго такова растение!

 

Филтри
Марки
Цена