Смес за палачинки и кексчета с коноп | КУЛИНАРНИ ТЕСТОВЕ

Смес за палачинки и кексчета с коноп | КУЛИНАРНИ ТЕСТОВЕ

8 юли 2019
  • Сподели:

Конопена смес за палачинки и кексчета на hanf&natur е от продуктите, за който имахме известни колебания доколко би се възприел в България. Сега вече сме сигурни, че който и да го опита, със сигурност би повторил веднъж заради необикновения вкус, втори път заради изключително разнообразните приложения, които има тази смес.

 

Името е “pancake mix”, но реално могат да се приготвят не само палачинки, а и бургери, фалафели, кексчета. Нашият експеримент беше с палачинки, като направихме освен конопени, и стандартни такива с обикновено брашно. От снимките по-долу можете да видите разликата в цвета – стандартна жълтееща палачинка и до нея леко зеленикава такава.

 

ВКУС

 

Продуктът е произведен от органично брашно от конопени семена и нахут. Богат е на ненаситени мастни киселини, витамин В и Е, както и минерали.

 

Заради съдържанието на конопено брашно и съответно липсата на глутен, който да „слепва“ съставките според нас тази смес е по-подходяща за солени палачинки и roll-up сандвичи (със зелена салатка и домати е чудно!). Вкусът определено би допаднал не само на заклет веган, вегетарианец или неядящ глутен, но и на почитателите на месото, тъй като е добра основа за различни добавки.

 

Палачинката е лека, в никакъв случай не е мазна и тежка на вкус.

 

ПРИГОТВЯНЕ

 

Съдържанието на опаковката се смесва със 180 мл вода и се оставя да поеме за около 10-тина минути.

 

  • За нашите палачинки, трябваше да добавим още 70 мл вода (общо 250 мл), като разбърквахме до получаването на напълно хомогенна смес. След това загряхме малко олио в тигана и се почна – сипваш от сместа, печеш, обръщаш, вадиш, ядеш :-)

 

  • Ако решите да си направите бургери, то се използва същата тази смес (180 мл вода), като след като сте си я подготвили, просто загрявате съвсем леко (не повече от 180 ° С) малко студено пресовано конопено олио в малък тиган с незалепващо покритие и сипвате от сместа, за да оформите питчиците за бургерите. Пържи се на среден огън, от двете страни, до златисто.

 

  • Ако фалафелите са ви страст, то пак използвате същата смес (180 мл), правите си топчиците за фалафелите и пържите в дълбок тиган на 190 ° С.

 

Нашите палачинки намазахме с топено сирене, сложихме филе Елена, резенче домат, съвсееем малко от лютия сос с морков на Chilli Hills и то си стана просто прекрасно.

 

След концерта предишната вечер си бяхме казали, че днес бира няма да се пие и ще почиваме, обаче нямаше как – на 30 ° С жега навън, бирата (с коноп, нали) сама ни проговори …

Неделя малко преди обед. Събудили сме се след концерт на Svetlio & The Legends, така че реално може да се каже, че е и обяд … Термометърът вече гони 30 ° С и желанието за нещо леко (ама наистина леко) за хапване просто напира. Явно днес е денят, в който онзи пакет със сместа за конопени палачинки ще бъде отворен. Първоначално идеята беше да бъде придружен с кафе (палачинки и кафе, класика). После до кутията със сместа за палачинки мернахме бирата. И така …