ДЖЕЙ ЗИ, СНУУП ДОГ, УПИ ГОЛДБЪРГ, МАЙК ТАЙСЪН … I звездите в индустрията с продукти от канабис

ДЖЕЙ ЗИ, СНУУП ДОГ, УПИ ГОЛДБЪРГ, МАЙК ТАЙСЪН … I звездите в индустрията с продукти от канабис

11 юли 2019
  • Сподели:

В началото на месец Юли, една компания от Сан Хосе, САЩ, със „скромните“ 65 млн. долара оборот за миналата година от продажба на продукти на основата на канабис само в Калифорния, обявява на света, че от септември стартира дългогодишно сътрудничество с не кой да е в (шоу)бизнеса, а с Джей Зи. Считано от 7.9.19 той ще бъде новият Chief Brand Strategist, в Caliva.

 

И така. Джей Зи се нарежда до Снууп Дог, Упи Голдбърг, Майк Тайсън (който даже скоро обяви, че ще прави нещо като канабис-СПА курорт в Калифорния), Уили Нелсън, и даже „симпатичната леля“ Марта Стюарт. Не може да се отрече, че съпругът на Бионсе има бизнес нюх и със сигурност и той, и Caliva ще успеят да осребрят добре договора за сътрудничество, който са подписали. Официално Джей Зи ще бъде ангажиран с „job training, advocacy and workforce development - to help create more opportunities in the industry for people who were negatively affected by the War on Drugs“. Да се чете като „скъпо платен ПР агент на една скъпо оценена от инвеститорите компания“. А именно, по-рано тази година Caliva привлече 75 млн. долара капитал и то не чий да е, а на звездата на професионалната лига по американски футбол (NFL) – куотърбека Джо Монтана, както и на бившия изпълнителен директор на Yahoo – Карол Барц.

 

На сайта на Caliva има прекрасен асортимент – цветове от канабис, листа, течности, храни, напитки … Завиждаме им благородно, още повече че те самите имат собствени земи, върху които отглеждат растението и само малка част от нужните им суровини се набавят от външни доставчици. Така че, затворили са цикъла хората. А, дизайнът на всяка една опаковка наистина заслужава внимание.

 

И само набързо, понеже стана дума за Марта Стюарт, да споменем и за нейното сътрудничество с една от най-големите компании в света в бизнеса с канабис продукти – канадската Canopy Growth. Леля ви Марта е специален „съветник“, който трябва да помогне за развитието на нови продукти на основата на канабис за хора и … за животни. И разбира се, тя ще го направи по възможно най-характерния за нея начин – симпатично, като добра домакиня, експерт кулинар, DIY-гуро и пр. Явно няколкото месеца, които навремето изкара в затвора за измами, не са попречили на факта, че в момента, в който сделката между Canopy и Sequential Brands Group (компанията, която купува Martha Stewart Living Omnimedia през 2015 г.) е обявена, цените на акциите на Canopy скачат с 4%.