КУЛИНАРНИ ТЕСТОВЕ I телешко в гърне с боб и чай от коноп с куркума

КУЛИНАРНИ ТЕСТОВЕ I телешко в гърне с боб и чай от коноп с куркума

28 юли 2019
  • Сподели:

За нашата кулинарна авантюра използвахме 900 гр. нарязано телешко месо за готвене, което предварително си бяхме мариновали със сол, черен пипер, зехтин и малко ... ракия (знаете, по-сухите меса е добре да се мариноват с водка или ракия, за да отпуснат). 

 

Загряхме си мазнина в дълбок тиган и с дървената лъжица започнахме да бъркаме месото, за да се запечата леко. Поръсихме мъничко от чая върху месото и продължихме да бъркаме. После го изсипахме в разлят глинен съд, отворихме трите консерви мексикански микс и ги изсипахме отгоре. Сложихме глиненият съд в предварително загрятата фурна на 180 С на вентилатор.

 

През това време сварихме малко чай от коноп и куркума. Защо точно този чай? Ами защото въпреки, че на кутията с мексиканския микс пишеше, че е "чили", рецепторите ни доловиха нещо сладко в този доматен сос, а ние бяхме решили, че искаме точно "чили, люто, спайси" ефект. Нищо сладко! Така че конопеният чай на DUTCH HARVEST - жълт бленд, с куркума и лимон, ни се стори съвсем подходящ, за да убие и последната следа от сладко в този доматен сос. 

 

Та така, сварихме си чая. Отоврихме една малка консерва доматен концентрат и започнахме да го разбъркваме със запарката от чай. Изсипахме запарката върху ястието, което вече беше прекарало около 40 минути във фурната и върнахме глинения съд обратно да се пече. И така някъде около 1 ч и 30 минути, този път без вентилатор.

 

Когато ястието беше готово, сервирахме ... придружено пак с малко чай, който беше останал от запарката. Странно, но въпреки, че сме любители повече на студената бира, комбинацията от телешко с боб и чай от коноп не беше никак лоша :-)