НОВАТА СЪСТЕЗАТЕЛНА КОЛА НА ПОРШЕ С ВРАТИ ОТ ИНДУСТРИАЛЕН КОНОП

НОВАТА СЪСТЕЗАТЕЛНА КОЛА НА ПОРШЕ С ВРАТИ ОТ ИНДУСТРИАЛЕН КОНОП

26 август 2019
  • Сподели:

Моделът 718 Cayman GT4 Clubsport на Порше ще се предлага в 2 версии – Trackday, за любители (134 000 евро) и Competition, за професионални състезатели (157 000 евро).

 

При проектирането инженерите на Порше са поставили акцента върху стабилността при по-краткото време за ускоряване, но освен чисто техническите параметри, за първи път компанията обръща толкова сериозно внимание и на темата за устойчивото развитие и екологията, като използва естествени композитни материали. Предните 2 врати всъщност са изработени от фибри на основата на индустриален коноп и лен. Инженерите твърдят, че нововъведението освен, че помага за това да се намали теглото на автомобила, има и чисто икономическа страна – просто този материал е значително по-евтин (!!!) от традиционния карбон, който иначе се използва.

 

Неудобството било, че ако колата се намокри значително, е възможно да се усети характерна мизризма на коноп. Но, тук разбира се идва въпросът: кой по дяволите, би оставил Поршето му да се намокри чак толкова?

 

Source: https://newsroom.porsche.com