СОДЕНИ ПИТКИ С КОНОП И ... ЕДНОРОЗИ

СОДЕНИ ПИТКИ С КОНОП И ... ЕДНОРОЗИ

9 септември 2019
  • Сподели:

Как караш едно 9-годишно дете хем да не ти се пречка особено докато се опитваш да си подредиш спешно и бързо къщата в неделя следобед, хем да сготвиш, хем да го държиш далече от телефони, таблети, телевизори и пр. джаджи? Ами включваш го в твоите собствени дейности!

 

Трикът тук беше с репликата: „Отиди да провериш колко тетрадки, химикалки и здрави несесери имаш в шкафа, за да знаем какво трябва да купим от Джъмбо другата седмица“. И като го споменеш този магазин, магията винаги се получава! Детето зарязва всичко-което-не-отговаря-на-Монтесори-БГ Мама-Менталната-Аритметика (т.е. електронни игри най-вече) и се втурва съвестно да подрежда и сортира всякакви странни неща, които могат да се окажат в кутии, чекмеджета, шкафове, под леглото, под гардероба … Знаете как е с детските стаи – колкото и пъти да си минал с черния чувал, за да „подредиш“, все изскача нещо от някъде (в повечето случаи, „нещото“ доскоро е било част от друго по-голямо „нещо“ и ти сега държиш отломките, опитвайки се с мъка да си спомниш какво по-дяволите е било това доскоро в неговата цялост).

 

В нашия случай, изведнъж отвсякъде започнаха да изскачат … еднорози! Умалели тениски и гащи с еднорози, скрити между чорапите, за да не бъдат подарени на някой друг, понеже мама-така прави-като-нещо-умалее, а това са Л-Ю-Б-М-И-Т-Е гащи, все пак. Играчки еднорози и пъзели, химикалки, тетрадки, книжки за оцветяване, отдавна изрисувани блокчета с .. еднорози … абе, изобщо … И докато слушахме списъка с откритите „неща“ изведнъж се появи една чаша с еднорог (разбира се!), която беше просто идеална за мерна единица в случая със Содените питки. Понеже, ако все още внимавате, ние сме тръгнали да експериментираме именно със Содени питки с коноп, казахме „я, дай тук тази чаша и ела за малко да се включиш в готвенето“.

 

Та така, хващайте тефтерите с рисунки на еднорози, химикалките с еднорози и разбира се – мерната единица „една чаша с еднорог“, и следвайте примера на 9-годишната госпожица, която активно се включи в подготовката на нашите Содени питки, като записа за вас тази рецепта.

 

Рецептата и всички необходими продукти за нея, можете да откриете тук.