СОДЕНИ ПИТКИ С КОНОП И ... ЕДНОРОЗИ

За приготвянето на тази рецепта дължим специални благодарности на една 9-годишна госпожица, която надлежно я записа в своя тефтер с Е-Д-Н-О-Р-О-З-И, използвайки химикалката си с Е-Д-Н-О-Р-О-Г и любезно предостави чашата си с Е-Д-Н-О-Р-О-Г. 

 

Тази чаша е нашата мерна единица, така че ако не разполагате с такава, съжаляваме - набавете си спешно :-) 

 

Цялата история, четете в блога ни - тук.

 

Продукти:

 

  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 чаша (с Еднорог !!!) натрошено сирене
  • 1 яйце
  • 2 с.л. сол (може и по-малко, ако сиренето е прекалено солено)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 3 с.л. олио
  • масло
  • 3 чаши (с Еднорог !!!) брашно (може и повече, ако сместа го позволява и може да поеме)
  • 3 с.л. конопено брашно Hanf&Natur
  • малко Конопени семена с чили Hanf&Natur за поръсване на питките

 

Приготвяне:

 

В дълбока купа забърквате всички продукти (без семената с чили) докато сместа не стане подходяща за оформяне на малки питки. След това, с леко намазнени ръце, започвате да оформяте самите малки питчици и да ги редите в тава, чието дъно предварително сте покрили с картия за печене и сте намазали с олио. Поръсете със семената с чили.

 

Печете в предварително загрята на 180 С фурна, а когато питчиците запонат да хващат леко коричка, сложете отгоре парченца масло и продължете да печете до готовност.