ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ С ЧИЛИ СЕМЕНА ОТ КОНОП

Мъфините са от сравнително лесните и бързи сладки изкушения, които в нашия случай дават чудесно поле за изява с различни видове конопени изкушения - конопен шоколад, брашно, семена, конопени топчета, мюсли ...

 

В този случай решихме, че експериментът ще бъде с черен шоколад и чили конопени семена Hanf&Natur. Не за друго, а просто защото ни беше интересно да разберем как тези два вкуса биха се съчетали. Така че, заменихме стандартните шоколадови стърготини с натрошен шоколад и конопени семена, а резултатът се оказа учудващо балансиран шоколадов вкус с леко хрупкав ефект заради белените конопени семена и чили конопените семена, които вложихме.

 

Продукти:

 

 

Начин на приготвяне:

 

Ако някога сте правили мъфини, знаете че една от тайните на брашното за тези малки кексчета е ... ами просто яйцата да поседят малко на стайна температура. Така че след като сте подържали малко яйцето извън хладилника, смесете го със захарта като използвате миксер (може и с тел, но трябва да бъркате доста енергично).

 

Разтапяте маслото на тиган и го обърквате с млякото.После към тях добавяте яйцето и захарта. Със сито пресявате брашното, бакпулера и какаото и ги добавяте към млякото и маслото, като не спирате да бъркате. Накрая се добавя натрошеният шоколад, от който можете да оставите малка част за поръсване накрая.

 

Във форма за печене на мъфини нареждате хартиени кошнички и започвате да изливате така приготвената смес, като внимавате да не стигате до ръба. Напомняме, че при печене мъфините бухват, така че преценете какъв ефект търсите. Преди да сложите във фурната, поръсете с останалия натрошен шоколад, конопените белени и чили семена.

 

Пече се на предварително загрята фурна на 180 С, като обикновено печенето отнема около 30-тина минути. Но класическият начин да разберете дали вашите мъфини са готови е като ги боцнете с клечка за зъби и ако по нея е останало нещо - то просто продължете да печете.

 

Да ви е сладко!