ЗАЕШКО ЗАДУШЕНО с гарнитура от картофено пюре и прясна валериана

Продукти:

 

 

Приготвяне:

 

Измивате добре заека и го поставяте в по-дълбока тава. Приготвяте запарката на чая, като имайте предвид, че по рецепта една чаша чай от 250 мл се приготвя с 1 гр. сух чай. Тук обаче искаме да направим маслото по-ароматно и то да поеме от миризмите на чая. Затова по-скоро сваряваме вода за половин чаша и когато е готово, разтопяваме маслото в чашата, като бъркаме добре. С тази смес заливаме заека. Поръсваме го със солта, магданоза и черния пипер. Добавяме и бейби морковите. Покриваме тавата с фолио и слагаме във фурната. Печем за около 1 ч. и 30 мин. на 180 С.

 

Докато се пече, приготвяме картофеното пюре по традиционния начин, като ако сме приготвили повече от маслото с чай, може да го добавим (за сметка на същия грамаж от прясното мляко, за да не стане прекалено воднисто).

 

Прясната валериана се измива и се поръсва върху картофеното пюре преди сервиране.