ПАТЕШКИ БУТЧЕТА с кестени и конопени семена

Продукти:

 

  • 4-5 патешки бутчета
  • 1 кочан варена царевица
  • 300 гр. кестени
  • масло (или патешка мас от буркан)
  • сол, черен пипер на вкус
  • Конопени семена

 

Начин на приготвяне:

 

Измивате патешките бутчета и го овкусявате със сол и черен пипер. Нареждате ги в керамична тава и отгоре поставяте кубчета масло, а ако разполагате с патешка мас - поръсете 2-3 лъжички (вкусът е уникален!). Слагате във фурната на 170 С, като покривате с фолио за печене.

 

През това време подгответе кестените. През есенно-зимния сезон в магазините лесно можете да намерите хубави кестени. Най-голямата тънкост е начинът на приготвяне. Преди да ги сложите да се варят, вземете една халиена кърпа и един по един започнете да цепвате леко кестените върху нея. Кърпата помага кестените да не ви се изплъзнат и да се порежете, а прорезите с нож - спестяват време за варене. Гогато сте готови, сварете кестените и ги обелете. Отстранява се не само твърдата обвивка, но и люспата под нея. Така сварените и обелени кестени се добавят в тавата към патешките бутчета заедно с нарязания на слайсове кочан царевица. При необходимост се добавя още малко масло и сол и се покрива отново с фолиото. 

 

Пече се до готовност.

 

Преди сервиране, поръсете със семена от коноп.