БИСКВИТЕНА ТОРТА с коноп и черен шоколад ... пак с коноп

Всеки път когато времето застудее, резултатът е един - шоколадът все по-често се прокрадва в менюто. Тези дни експериментът решихме да бъде с черен шоколад с конпени семена и ... белени конопени семена. Всъщност семената присъстват толкова много в печивата, които правим, просто защото са чудесен заместител на традиционните орехи или други ядки, но имат далеч по-високи хранителни качества (а, и по-малко калории, мили дами!).

 

Продукти:

 

 

Приготвяне:

 

Препоръчваме да използвате малка стъклена или керамична тавичка, в която да можете да наредите бисквитите една върху друга. 

 

Във висок тиган разтопене лешниковия крем, какаовото масло и маскарпонето, като бъркате непрекъснато. Накрая добавете ок. 400 мл от сметаната и малко от семената. Отделете 4 с.л., които по-късно ще използвате за глазура. Натрошете половината бисквити (ние решихме да натрошим какаовите (в опаковката има бели - с ванилия, и тъмни - с какао) и разбъркайте сместа.

 

Започнете да редите бискитите в тавичката, като с останалата ви сметана леко намажете най-долния ред и след това сложете сместа. Продължете да редите - ред бисквити, ред смес с лешников крем. Върху последния слой бисквити отново сипете сметана и приберете в хладилника, за да стегне. 

 

След около 2 часа можете да извадите от хладилника, да намажете с глазурата, която заделихте и да поръсите със семената от коноп. В отделна купичка натрошете 1/3 от черния шоколад и поръсете и с него.