КЮФТЕНЦА ОТ ЧИА И КОНОП

Това е една рецепта, която влезе в употреба при посрещането на "неядящи" месо. В оригиналния й вид вместо семена от чиа, трябваше да бъде киноа, но в последния момент стана ето тази промяна ...

 

Продукти:

 

 

За соса: 200 гр кисело мляко, 2 с.л. майонеза, сок от лимон, черен пипер

 

Приготвяне:

 

Пригответе чията според указанията на опаковката. Но традиционно накисването е поне 2 часа в леко подсолена вода. Измийте и нарежете магданоза. Объркайте хубаво чиата и магданоза със сол и черен пипер.

 

След това в дълбок тиган загрейте олиото и задушете в него замразения спанак, добавете го към сместа заедно с едно яйце и двата вида брашно. 

 

Оформете кюфтенцата и ги наредете върху хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 С. Покрийте с друга хартия за печене и оставете във фурната за около 50 минути.

 

Сервирайте с млечния сос.