НАХУТ НА ФУРНА С КОНОП И СУШЕНИ ДОМАТИ

Продукти:

 

  • 400-500 гр нахут (в зависимост от разфасовката на буркана)
  • 150 гр сушени домати
  • 400 гр домати на кубчета
  • 1 стрък праз
  • 3 голями моркова
  • 1 глава лук
  • 1 връзка магданоз
  • конопени семена
  • 100 гр. орехи
  • олио, сол, черен пипер

 

Приготвяне:

 

Лукът и празът се нарязват на кубчета и се задушават в олиото. Към тях се добавят предварително нарязаните на кубчета моркови. Накрая се слагат доматите на кубчета, като бъркате постоянно. Когато сместа се сгъсти, се слага нахутът, сол на вкус, черен пипер, счуканите орехи и конопените семена.

 

В подходяща тавичка всичко това се излива и се поръсва с нарязаните сушени домати. Ако сместа ви се струва прекалено гъста, можете да сипете малко от олиото на сушените домати. 

 

Пече се на 180 С в покрита с фолио тава.

 

Преди сервиране, поръсете с магданоз.