КОНОПЕНИ БИСКВИТКИ I с белени семена от индустриален коноп

Преди да пристъпим към тази рецепта, само да напомним отново, че конопените семена са може би най-богатият природен източник на растителни протеини и есенциални мастни киселини. 3 с.л. са равни на 2,5 гр. Омега 3 киселини, 1,5 гр моно-ненаситени мастни киселини, 3 гр. фибри и 10 гр. протеин. Освен това си набавяте приблизително 30% от дневната доза желязо, от която организмът има нужда!

 

Продукти:

 

1 с.л. ленено семе

2 с.л. неподсладено бадемово мляко

1 ч.ч. бадемово брашно

1 ч.ч. овесени ядки

1 ½ канела на прах

½ бакпулвер

¼ с.л. сол

1 по-мек и узрял банан (намачкан)

2 с.л. кокосово масло (разтопено)

¼ ч.ч. бадемово масло

¼ ч.ч. кленов сироп

½ с.л. течна ванилия

½ ч.ч. нарязани фурми

½ ч.ч. филирани бадеми

½ ч.ч. белени семена от индустриален коноп (за поръсване можете да си добавите още малко)

 

Приготвяне:

 

В подходяща купа разбъркайте лененото семе и бадемовото мляко, оформете малки топчици и ги оставете да стегнат в хладилник за около час.Във втора купа смесете бадемово брашно, ядките, канелата, бакпулвера и солта, а в трета – банана, кокосовото масло, бадемовото масло, кленовия сироп, ванилията и вече стегналите топчици от първата купа. Накрая съберете на едно място течната със сухата смес, разбъркайте и добавете фурмите, филираните бадеми и конопените семена.

 

Вземете подходяща тава за печене, покрийте я с хартия за печене и започнете да редите върху нея оформени бисквитки с височина не повече от 1,5 см. Можете да си помагате с обикновена супена лъжица – една бисквитка е добре да не надвишава количеството тесто, което можете да поберете в 2 с.л.

 

Печете в предварително загрята на 180 С фурна за около 12-15 минути до получаване на лек кафеникаво-златист загар.

 

Ако искате да добавите още конопени семена, можете да поръсите бисквитките преди да ги сложите да се пекат или малко преди да започнат да стягат.