СУРОВ ШОКОЛАДОВ ТАРТ с кокосова сметана

Продукти:

 

За блата:

  • 300 гр орехи
  • 50 гр какао на прах
  • 1 бр Черен шоколад Hanf&Natur 
  • 60 гр кокосово масло
  • 6 с.л мед
  • 1 с.л. масло
  • щипка сол

 

За крема:

*Заб.: Важно е да се използва сметана, тъй като е по-гъста от кокосовото мляко.

 

Приготвяне:

Счукайте орехите добре, натрошете черния шоколад и блендирайте всички сухи съставки за блата. След това разпределете в подходяща форма за торта, като притискате добре с ръце, за да се получи равно (блатът е сравнително твърд). Поставете в хладилник, за да стегне и през това време пригответе крема. 

 

Разтопете на бавен огън или на водна баня млечния шоколад и добавете към него сметаната, като бъркате добре на котлона, за да се получи гъста хомогенна смес. Накрая се сипват и семената и пак се разбърква. 

 

Кремът се сипва внимателно върху твърдия блат и се оставя отново в хладилник, за да стегне. 

 

По желание, можете отгоре да украсите с допълнително натрошен шоколад или с нашите чудни конопени топчета - с канела, или с 3 вида шоколад, или капучино, а дори и с чили.