БИО Конопен протеин на прах, hanf and natur, 150 гр

12,99 лв.
  • Марка: hanf & natur
  • Кат. номер: HN-18

Този продукт съдържа 100% БИО чист растителен протеин от семена от индустриален коноп!

 

Конопът е едно от най-многоликите растения в природата, а неговите семена са изключително богат източник на естествени растителни протеини (мин. 50%), ненаситени мастни киселини (Омега -3, -6 и -9), минерали и фибри – така необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм.

 

Есенциалните амино киселини в конопения протеин не могат да бъдат произведени от човешкия организъм. Затова човешкото тяло трябва да си ги набавя от външни източници, а конопът е един от най-богатите на тези амино киселини, както и фибри!

 

Конопеният протеин е чудесно допълнение към всеки хранителен режим, без значение дали той включва консумация на месо или е строго вегетариански (веган).

 

Произход: Германия

Произведено в Германия

 

Продуктът е 100% БИО и подходящ за ВЕГАН диета.

Подробно описание
Подробно описание

Конопеният съдържа 50% "пълноценни протеини" - т.е. съдържа всички аминокиселини в достатъчни количества да посрещнат нуждите на човешкото тяло. Конопеният протеин съдържа всички 21 познати аминокиселини, включително 8 незаменими аминокиселини, които човешкото тяло не може да произвежда, в достатъчни количества.

 

Защо са толкова важни тези аминокиселини? Заедно с въглехидратите, те са горивото, което мускулите изгарят за енергия. Техният метаболизъм е по-директен и се нуждаят от по-малко обработка от черния дроб, за разлика от други видове протеини. 

 

Конопените протеини са идеална добавка за спортуващи (помагат за изграждане на мускулна маса и сила). Подходящи са за вкусни шейкове с банани, ягодоплодни, ябълка и канела, круши и джинджифил, кисело мляко и мед или мляко от зеленчуци, добавете към овесените ядки, в супата, към брашното в тестените ви деликатеси (Можете да замените около 25% от общото количество брашно с конопен протеин на прах).По принцип протеините са потенциални алергени като протеините на соята, млечните продукти и на различните ядки. Млечните продукти и червеното месо са добри източници на протеин. Въпреки това, те могат да бъдат с високо съдържание на наситени мазнини, докато конопеният протеин е с ниско съдържание на наситени мазнини. Aлергии от конопените протеини не са констатирани. За разлика от другите протеини, конопените протеини имат богато съдържание на полиненаситени киселини Омега-6 и Омега-3 в идеална за консумация пропорция от 3:1.