ХЛЕБЧЕ С КОНОПЕНО БРАШНО И СУСАМ: нисковъглехидратно и без глутен

Тази рецепта се случи благодарение на Деница Гоергиева a.k.a. Healthy With Deni - блог за здравословно хранене и нисковъглехидратна кухня. Ние й изпратихме от нашето БИО конопено брашно, а тя сътвори тези прекрасни питки, които е придружила с домашен пастет от месо и дробчета.

 

 

Продукти:

 

200 г брашно от коноп
50 г сусам
2 яйца
2 сл кисело мляко
2 сл хуск
1/2 чл сода
щипка сол

 

Приготвяне:

 

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Изсипете содата в киселото мляко, разбъркайте и оставете да се активира. В купа смесете брашното от конопено семе, хуска и солта. Смелете сусама и разбъркайте към сухите съставки. Разбийте яйцата и изсипете млякото при тях. Добавете сухите към мокрите съставки и объркайте добре първо с помощта на шпатула, а след това с ръка. Ще се получи меко тесто, ако лепне по пръстите ви, може да добавите още малко смлян сусам. Оформете като малко хлебче и сложете във фурната. Изпечете за 25 мин.