ЗАЕШКО С КАРТОФИ И НЯКОЛКО ВИДА ЛУК, ЗАДУШЕН В ЧАЙ

Продукти:

 

1 цял заек

1 кг катофи

2 връзки пресен червен лук

1 стрък праз 

250 мл чай от коноп DUTCH HARVEST 

масло, зехтин, олио, черн пипер, пресен копър

Гурме сол с подправки и чесън 

 

Приготвяне:

 

Измивате заека и го овалвате хубаво със солта, черния пипер, и микса Garlic&Herb Spizing, след което леко поливате със зехтина, покривате с фолио за печене и слагате във фурната на 180 С за около 45 минути. През това време започнете да си подготвяте картофите, като ги измиете, обелите и нарежете на шайби. Изчиствате пресния червен лук и го нарязвате на малки лентички. Същото повтаряте и с праза. Сварявате си малко чай от коноп DUTCH HARVEST (~ 250 мл). В дълбок тиган леко загрявате олио и задушавате лука и праза, като доливате запарката от чай при нужда. 

 

Добавяте задушените зеленчуци към заека (можете да го обърнете, за да се изпече от двете страни добре). Слагате и картофите и ги поръсвате с малко чесън, сол и пресен копър. Слагате кубчетата масло и отново покривате с фолиото, и връщате обратно във фурната. Продължавате да печете на максимум 180 С за още минимум 1 час и 30 минути.