ЗЕЛЕНЧУКОВ ПАСТЕТ С ТИКВИЧКИ И КОНОПЕН ПРОТЕИН

Продукти:

 

4-5 тиквички

150 гр бейби спанак

150-200 гр белени орехи

2 с.л. конопен протеин Hanf&Natur

1 връзка пресен лук

2 глави стар лук

1 връзка праз

Сол, копър, чесън, зехтин

 

Приготвяне:

 

Тиквичките се измиват, нарязват на шайби и нареждат в тава за печене, като преди това се поръсват със сол, копър, чесън (пресен счукан или на прах), зехтин. Покриват се с фолио или хартия на печене и се пекат на вентилатор на около 180 С за 30-тина минути, след което фолиото се маха, вентилаторът се превключва на обикновен реотан и продължавате да печете отгоре и отдолу още 15-тина минути максимум. 

 

Междувременно в дълбок тиган се задушават предварително нарязаните 2 вида лук и праз. Когато тиквичките са готови, се добавят към задушените зеленчуци и се разбъркват, след което се пасират заедно със спанака, проетина и орехите.

 

По желание може да се добави сол и черен пипер на вкус.

 

Поднесете с препечени филийки или сухари.