ШОКОЛАДОВИ ТАЛЕРИ с хрупкави конопени топчета - капучино

Тази рецепта получихме като подарък от една добра фея, която познаваме от доста време покрай други наши кулинарни проекти. Свързахме се с нея и я попитахме: искаш ли да ти пратим едни нови продукти, ама такива които досега на пазара не са се срещали и тепърва ще се налага да обясняваме как се използват, какво представляват". И тя каза "ОК". Пратихме й малко конопени топчета и шоколад, тъй като още от преди години знаем, че тя прави чудеса със сладкарски изделя. И ето какви ги свърши нашата Екатерина Мирчева, a.k.a My Candy Kitchen. 

 

Кате, благодарим, че намери време за тези снимки и рецепти, докато беше в България!

 

Продукти: 

 

 

Приготвяне:

 

Шоколадът се разтопява на водна баня. Върху хартия за печене се изсипва по 1 лъжица шоколад, разнася се в кръг, да образува талер. Големината на талерите е по избор. Оставят се за няколко минути в стаята, за да се охлади шоколадът, след което върху тях се поръсват Хрупкави конопени топчета капучино. Талерите се прибират в хладилник, до пълното им стягане.

 

* С Конопените топчета могат да се декорират всякакви шоколадови бонбони, както и да бъдат част от различни мюсли барчета.