ОВЕСЕНА КАША с ядки, плодове и хрупкави конопени топчета с шоколад

Тази рецепта получихме като подарък от една добра фея, която познаваме от доста време покрай други наши кулинарни проекти. Свързахме се с нея и я попитахме: искаш ли да ти пратим едни нови продукти, ама такива които досега на пазара не са се срещали и тепърва ще се налага да обясняваме как се използват, какво представляват". И тя каза "ОК". Пратихме й малко конопени топчета и шоколад, тъй като още от преди години знаем, че тя прави чудеса със сладкарски изделя. И ето какви ги свърши нашата Екатерина Мирчева, a.k.a My Candy Kitchen. 

 

Кате, благодарим, че намери време за тези снимки и рецепти, докато беше в България!

 

Продукти:

 

Заб.: по желание, ядките могат да се заменят и с мюсли

 

Приготвяне:

 

Млякото се налива в малка касерола и се оставя да заври. Отстранява се от котлона и към него се добавят овесените ядки, разбъркват се много добре, касеролата се похлупва  с капак и се оставя да престои за 5-10 минути. В случай, че се използват класически овесени ядки, може да се сварят с млякото, докато се получи каша. По желание кашата може да се подслади с мед.

 

Овесената каша се изсипва в купа, към нея се добавят ядките, плодовете и конопените топчета и по желание се поръсва с канела. 

 

* Тези топчета са чудесен топинг към всякакви зърнени закуски. Шоколадовата им обвивка ги прави лесни за консумиране включително и директно. Могат да се използват като поръска и за обичайното Ви сутрешно капучино.